CAZINSKI SPORT

Nove medalje Judo kluba “Cazin”: Emir Toromanović osvojio bronzanu medalju na međunarodnom turniru “Laktaši open”

Nove medalje Judo kluba “Cazin”: Emir Toromanović osvojio bronzanu medalju na međunarodnom turniru “Laktaši open”

Proteklog vikenda na održanom međunarodnom turniru „Laktaši open“, Judo klub "Cazin" uzeo je učešće sa 3 takmičara koji su postigli zavidne rezultate.

U uzrastu mlađih poletaraca Emir Toromanović je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju, u uzrastu mlađih pionira i pionirki nastupili su Muhamed Đuzelić i Sara Đuzelić. Muhamed Đuzelić je zauzeo peto, a Sara Đuzelić sedmo mjesto.

Posebno zadovoljstvo prikazanim istakli su treneri i veoma raduje napredak članova Judo kluba "Cazin" u ovom kratkom vremenskom roku. Sljedeći fokus je na pripremama za prvenstvo Federacije, gdje se također nadamo dobrim nastupima naših takmičara.

Na turniru u Laktašima je nastupio 61 klub iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Sportisti su zaista istinski ambasadori države i promotori lokalne zajednice. Cazin je zahvalan onima koji postignutim rezultatima promovišu naš grad sporta.

Čestitam na sportskim rezultatima učesnicima, dobitnicima medalja, roditeljima, trenerima i svima koji doprinose razvoju sporta. Judo kao plemenita olimpijska disciplina doista živi u Cazinu i zajedno sa ostalim sportovima istinski promoviše našu općinu u zemlji i inostranstvu. Sportom do zdravlja te boljeg i korisnijeg člana zajednice, sretno i da vas Bog dragi čuva, istakao je predsjednik Judo kluba "Cazin", Jusuf Bajrektarević, u razgovoru za Cazin.NET.

 

 

(Cazin.NET)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.