Nove medalje za karatiste KK "Cazin" na Federalnom prvenstvu

Na Federalnom prvenstvu koje je održano u subotu 23.03.2019. u Sarajevu, a na kojem je učestvovalo 870 takmičara iz 80 klubova iz FBiH, učestvovali su i takmičari KK "Cazin" pod rukovodstvom trenera Mehagić Alija, Sedić Damir i Tahirović Badema.

Takmičari KK "Cazin" su osvojili dvije značajne medalje za klub i naš grad Cazin čije ime i nose.

Drugo mjesto i srebrna medalja pripala je Suljić Sandri koja je poražena u finalnom meču, u veoma tijesnoj i napetoj borbi koja je nažalost pripala drugoj takmičarki.

Treće mjesto i bronzana medalja pripala je Aldinu Ždraliću koji je u meču za ulazak u finale do zadnjih 6 sekundi meča vodio sa 2:1, ali je protivnik imao više sreće te u zadnjim sekundama meča preokrenuo rezultat na 3:2.

Čestitamo Sandri i Aldinu, a i drugim takmičarima koji su dva dana boravili u Sarajevo, družili se, te stekli nova iskustva i nove prijatelje. Želimo im više sreće drugi put.

"Ovo je dokaz da se u karate klubu Cazin radi i trenira te se stvaraju nove generacije karatista i takmičara, a samim tim se pobjeđuje negativnost i loša situacija u društvu i okolini. Treneri sekcije Cazin, Mehagić Alija, Sedić Damir i Tahirović Badema su zadovoljni postignutim rezultatima. Zahvaljujemo se sponzorima firmama i pojedincima koji su finansirali zajedno sa roditeljima ovo takmičenje, a to su: Micko gradnja, MEB grijanje-voda-klima Stolarija RIZVIĆ Dervišević Sefer Begić Zemin", navode iz KK "Cazin".