Novi njemački heroj kojeg je Ronaldo ponizio prošle sezone: Nisam mu tražio dres, slavio sam

.

Sjajni lijevi bek nogometne reprezentacije Njemačke Robin Gosens zadržao je sjajnu formu iz Atalante i na tekućem Evropskom prvenstvu te je protiv Portugala odigrao fantastičan meč, a novinarima je opet bila zanimljiva činjenica da mu je Cristiano Ronaldo prije nekoliko mjeseci odbio dati dres.

Gosens je tu situaciju otkrio prije dva mjeseca u svojoj autobiografiji otkrivši da ga je Ronaldo ponizio jer je na drzak način odbio zamijeniti dres.

"Nakon utakmice protiv Juventusa htio sam ispuniti svoj san i imati Ronaldov dres. Kada je sudija svirao kraj utakmice, umjesto da odem slaviti, otišao sam do njega. Pitao sam ga: 'Cristiano, mogu li dobiti dres?' Nije me ni pogledao, samo je rekao: 'Ne!' Zacrvenio sam se, bilo me sramota. Udaljio sam se od njega. Osjetio sam se tako malim... Znate onaj osjećaj kad vam se dogodi nešto ružno, a okrećete se oko sebe da vidite je li neko to primijetio", otkrio je ovaj nogometaš.

Odmah nakon utakmice protiv Portugala novinari su pitali ovog igrača da li je opet tražio dres od Ronalda, a odgovor je, naravno, bio negativan.

"Nisam ga pitao jer sam želio slaviti veliku pobjedu", rekao je nogometaš Atalante.

Gosens je u prošloj sezoni Serije A postigao 12 pogodaka i asistirao za još osam, a protiv Portugala je postigao jedan gol i pri tome upisao dvije asistencije.