Novoosnovani Rukometni klub "Cepelin" Cazin na turniru u Petrinji

Novoosnovani Rukometni klub „Cepelin“ Cazin zajednički je projekat Jasmina Hadžalića i Elmira Šepića, profesora odnosno nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom.

Polaznici škole rukometa RK „Cepelin“ Cazin bit će usmjereni na otkrivanje talenta, njegov razvoj kao i razvoj rukometnog sporta. Rukometni klub „Cepelin“ Cazin osnovan je sa ciljem prenošenja rukometnih vještina i znanja na mlađe generacije, te da kroz igru i učenje prvih rukometnih koraka uvede dječake u svijet rukometa. U klubu trenutno trenira oko četrdeset dječaka raspoređenih u dvije selekcije, dječaci rođeni 2006.godine i mlađi i dječaci rođeni 2008. godine i mlađi.

Image

„U proteklom periodu uspostavili smo prijateljske odnosi sa klubovima u USK, RS i HR. Ostvarili smo i prve pobjede na odigranim prijateljskim utakmicama u Prijedoru i domaćoj prijateljskoj utakmici sa RK „Drenjak“ Slunj. Proteklog vikenda nastupili smo sa dvije generacije na svom prvom Međunarodnom rukometnom turniru u Petrinji na kojem nismo ostvarili plasman za medalje ali smo dostojno predstavili svoj klub, grad i našu BiH.“

"Interes javnosti za ovaj projekat je velik, zahvaljujemo se na podršci Medresi Džemaluddin Čaušević Cazin, Com_Soft, Fast-Food Mirela kao i gradu Cazinu.
Aktivnosti i informacije o klubu se mogu pratiti na njihovoj Facebook stranici, a svi zainteresovani dječaci mogu se pridružiti na terminima treninga."  navode iz Rukometnog kluba "Cepelin" Cazin.