Kralj i ekipa nemoćni u Portlandu: Odličan početak sezone za Jusufa Nurkića

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su na otvaranju nove NBA sezone Los Angeles Lakerse rezultatom 128:119.

Prvi zvanični meč LeBrona Jamesa za tim iz Los Angelesa izazvao je veliku pažnju, ali Kralj nije mogao do pobjede na debiju u novom timu.

Lakersi su imali odlično otvaranje meča. Imali su u nekoliko navrata plus 10 tokom prve dionice, ali su palu u samom finišu ovog dijela meča, pa je Portland nakon 12 minuta igre imao prednost od 34:31.

Kontrolisao je domaći tim rezultat tokom kompletne druge dionice. Ipak, Lakersi im nisu dopustili da se previše odvoje i na poluvrijeme Trail Blazersi odlaze sa plus dva, 65:63.

Portland je i većim dijelom drugog poluvremena kontrolisao igru i rezultat. Imali su doduše i Lakersi dobrih trenutaka kada bi uspjeli da okrenu meč, ali na kraju ipak nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Trail Blazersi su slavili pobjedu rezultatom 128:119 uz odličan učinak bh. centra Jusufa Nurkića.

Iako je zbog ličnih grešaka bio većim dijelom drugog poluvremena van parketa za 17 minuta u igri Jusuf je ubacio 16 poena i imao je devet skokova.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Damien Lillard sa 28 koševa, Nik Stauskas je dodao 24, a CJ McCollum 21 poen.

LeBron James predvodio Lakerse sa 26 poena, 12 skokova i šest asistencija, a vrijedi istaći i učinak Josha Harta sa klupe od 20 poena.

U preostala dva meča odigrana sinoć Philadelphia je savladala Chicago 127:108, dok je Miami slavio u Washingtonu 113:112.