Odličan rezultat Cazinjanina: Damir Hairlahović na prvom mjestu enduro utrke u Tomislavgradu

Uspješno je završena druga međunarodna enduro utrka pod nazivom Kings Path u Tomislavgradu koja se vozila proteklog vikenda.

U utrci su sudjelovali vozači iz BIH, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Utrka je bila veoma zahtjevna i ekstremna te je tražila od vozača da daju svoj maksimum.

Organizator je odradio jako dobar posao i na kraju je sve završilo na veoma zavidnom nivou, a što je najvažnije, nije bilo nekih većih povreda. Veliki broj vozača je odustao zbog težine staze koja je bila u dužini preko 50 kilometara po ekstremnom terenu.

utrka


Najviše uspjeha imao je Cazinjanin Damir Hairlahović koji je zauzeo prvo mjesto od ukupno 40 vozača u njegovoj klasi.

Također moramo spomenuti Firzeta Ljubijankića iz Cazina koji je kasnio 31 minutu i 48 sekundi iza Hairlahovića i zauzeo šesto mjesto i Hajrudina Abdića koji je zauzeo 12 mjesto sa kašnjenjem od 57 minuta i 20 sekundi. Drugo mjesto je pripalo Sebastijanu Požaru iz Slovenije, dok je treće mjesto zauzeo Ivan Ćorić iz Posušja.

damir


Moramo napomenuti da je Hairlahović imao jako težak pad gdje je udario direktno u drvo što mu je otežalo dalju vožnju jer imao je tehničkih problema sa motorom i bolovima u vratu.

Nakon ulaska kroz cilj odmah je zatražio hitnu pomoć, a na svu sreću, nije imao težih povreda.

damir


(Cazin.NET)