Oglasio se izvršni direktor Manchester Cityja: Optužbe protiv nas su lažne!

Izvršni direktor Cityja
Ferran Soriano progovorio o izbacivanju iz Evrope

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izbacila je Manchester City iz evropskih takmičenja u naredne dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa.

Ako ne prođe žalba Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), Građane u naredne dvije godine nećemo gledati u Ligi prvaka, a nakon gotovo sedam dana konačno se oglasio i izvršni direktor kluba Ferran Soriano.

On je odbacio sve optužbe UEFA-e o kršenju financijskog fair playa i nazvao ih je lažnim.

"Najvažnije što želim reći da optužbe nisu istinite. Jednostavno, nije istina za ono što nas optužuju. Navijači mogu biti sigurni u dvije stvari: Optužbe su lažne. Drugo: Učinit ćemo sve da to dokažemo", rekao je Sorriano i nastavio je:

"Znamo da su navijači uz nas, osjećamo to. Navijači MCFC-ja su prošli kroz mnoge izazove tokom prethodnih decenija i ovo je smao još jedan izazov u nizu. Držat ćemo se zajedno, prebrodi tćemo sve i nećemo iznevjeriti navijače".

O novcu koji je navodno nezakonito ulagan u klub Soriano je imao objašnjenje.

"Vlasnik nije ulagao novac, a da nije bio prijavljen. Mi smo stabilan klub, profitabilan, nemamo dugova. Naši računi su mnogo puta provjeravani i sve je čisto. Tražimo sada rješenje procesa na fer način i nadam se da će biti sve gotovo prije ljeta, a do tada mi radimo svojim uobičajenim putem. Pep o svemu zna sve, ali on ekipa su fokusirani na utakmice, baš kao i igrači koje treba da zanima samo fudbal", poručio je prvi čovjek Cityja.

UEFA je optužila City i da nije istraživala sa istražiteljima UEFA-e, a Soriano tvrdi da to nema veze s istinom.

"Sarađivali smo s njima. Dostavili smo ih ogroman broj dokumenata i papira za koje smo vjerovali da su dokazi da tvrdnje o kršenju pravila nisu istinite. Bilo je teško jer su određene informacije već izašle u medijima i čini se kao da smo osuđeni prije nego što se uopšte razmatralo sve. Na kraju, ovo je jedan interni proces kojeg je u potpunosti odradila UEFA. Dostavili smo dokaze, ali su se oni više oslanjali na ukradene mailove nego na prave dokaze koje smo im dostavili. Nije čudo što se osjećamo ovako".