Pjanić otkrio šta im je Allegri rekao u svlačionici nakon poraza od Reala

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić u razgovoru za Sky govorio o utakmici sa madridskim Realom i o sljedećoj protiv Beneventa

Pjanić je rekao da je rezultat bio razočaravajući za Staru damu u prvoj utakmici, te da im je trener rekao da moraju ovaj poraz zaboraviti što prije.

- Rezultat je bio razočaravajući za nas u prvoj utakmici protiv Real Madrida i trener Allegri nam je rekao da moramo gledati naprijed. Moramo igrati protiv Beneventa i poslije toga otputovati u Madrid kako bi odigrali najbolje što znamo. Probaćemo se kvalifikovati, prva utakmica je učinila stvari mnogo komplikovanim za nas, ali sve se može desiti u fudbalu, rekao je Pjanić za Sky i dodao:

- Mogli smo izbjeći da primimo prvi gol. Nakon toga smo napravili nekoliko prilika, ali njihov golman je bio veoma dobar. Nekada jednostavno lopta neće da uđe u gol. Real Madrid i Barcelona su fantastični timovi koji su učinili sjajne stvari zahvaljujući njihovim nevjerovatnim igračima. Mogli smo uraditi više, ali smo dokazali da možemo igrati sa ovakvim klubovima.

U sljedećem kolu Serije A, torinsku Staru damu očekuje susret sa Beneventom, a Pjanić vjeruje da je to jedna od ključnih utakmica u borbi za Scudetto.

- Benevento će biti teška utakmica. Moramo se fokusirati na taj duel jer je to jedna od ključnih utakmica za Scudetto. Ako osvojimo titulu i Kup to će biti u skladu sa našim zacrtanim ciljevima, završio je bh. reprezentativac.