Otkriveno zašto je Ronaldo izabrao Juventus

Predsjednik španske La Lige Havijer Tebas tvrdi da Kristijano Ronaldo nije naveo prave razloge za prelazak iz Reala u Juventus kada je rekao da mu je potreban novi izazov u karijeri.

Ronaldo je prije nekoliko dana prešao iz Reala u Juventus u transferu vrijednom 112 miliona evra i to je definitivno uzdrmalo fudbalski svijet.

Portugalac je poslije devet godina odlučio da promijeni sredinu, a izabrao je najtrofejniji italijanski klub.

U Juventusu su oduševljeni što su uspjeli da dovedu petostrukog osvajača Zlatne lopte.

Navijačima je kazao da mu je potreban novi krug u karijeri, ali neki smatraju da je on u Italiju otišao jer su tamo porezi mnogo pogodniji za fudbalere.

"Više će novca zaraditi tamo. Njemu mnogo više odgovara da bude u Italiji što se tiče novca. Među svim velikim ligama španska ima najgoru situaciju što se tiče poreza. Nije da je u drugim zemljama mnogo niži porez, ali kada zarađujete toliki novac kao on onda te male razlike u procentima se prevode u velike razlike u novcu za igrače", kazao je predsjednik La Lige Havijer Tebas.

Najbolji fudbaler svijeta je svojevremeno imao problema sa optužbama za utaju poreza. Poslije finala Lige šampiona Portugalac je bio nezadovoljan ponudom Reala od koga je očekivao daleko više novca u novom ugovoru.