Pajić: Mogla sam ostati invalid, onakvim trenerima i igračicama nije mjesto u sportu

Prošli vikend na bh. terenima obilježila je utakmica Prve lige FBiH za rukometašice između Krajine i Živinica, koja je prekinuta u 49. minuti pri rezultatu 34:14, jer su gošće ostale sa dvije igračice.

Pored prekida, duel je obilježila i gruba igra ekipe Živinica, a najgore je prošla jedna od najboljih igračica Krajine, 18-godišnja Sanja Pajić, koju su u dva navrata gošće opasno faulirale, nesprotskim potezima, a pored svega imale su podršku svog trenera.

Cijelu situaciju, Pajićeva je opisala u izjavi za Sportske.ba.

“Protivnice su došle sa šest igračica na utakmicu i mi smo polako igrale i sportski. Potrudile se da igramo lakše sa njima, u prvom poluvremenu bila je malih prekršaja što je satndardno za rukomet. Krajem poluvremena su tražile od delegata da kao lakše igramo ili neće nastaviti utakmicu. Naš trener je u nastavku ubacio najmlađe igračice da igraju i mene ostavio kao najsikusniju da budem s njima na terenu. U drugom poluvremenu u jednom napadu bila sam u kontri i protivnica me gurnula. Tu sam teško pala, ali sam nastavila, da bi me u narednom napadu protivnica namjerno povukla i tu sam pala na leđa. Jednostavno u tom trenutku sam mogla ostati invalid. I pored svega, njihov trener govori da se lomi, tuče… Dobile su crveni karton, isključenje i ostale su sa dvije igračice na terenu nakon čega je delegat prekinuo utakmicu. Jednostavno, onakva igra i udaranje nije u žaru rkuometa, a treneru koji igračice nagovara da protivnice povrijede, tuku, nije mjesto na sportskim terenima”, rekla je rukometašica tima iz Cazina.