Kolašinac: Pauza nije problem Arsenalu, dobro je vidjeti saigrače iz reprezentacije

Reprezentativac BiH i nogometaš Arsenala Sead Kolašinac trenutno igra u najboljoj formi od kada je iz Schalkea stigao u London, a on je rekao da među Topnicima vlada sjajna atmosfera pred izuzetno važan finiš sezone.

Arsenal je trenutno na četvrtom mjestu Premiershipa i do kraja sezone vodit će žestoku borbu sa Tottenhamom, Manchester Unitedom i Chelseajem za treću i četvrtu poziciju, a pored toga igrat će i u četvrtfinalu Evropske lige gdje su za protivnika dobili Napoli.

Od pomenutih klubova koji će se boriti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, Arsenal ima daleko najlakši raspored od kraja sezone, za razliku od svojih protivnika koji će do kraja prvenstva imati po još dva velika derbija. Kolašinac kaže da Arsenal igra dobar nogomet, ali da se raduje reprezentativnom okupljanju. 

"Prvo, sretan sam što zaista mogu pomoći timu. Mislim da igramo jako dobro u ovom trenutku. Igramo fin nogomet i prilično smo kompaktni. Ne želim previše pričati o sebi, samo mislim da smo trenutno u dobroj formi. Igramo dobro i nadam se da ćemo tako i nastaviti nakon reprezentativne pauze. Ne mislim da je ona došla u pogrešnom trenutku. Mislim da je to nešto na šta smo navikli, povremeno morate ići i predstavljati svoj nacionalni tim. Ponekad je to i dobro da vidite svoje saigrače iz reprezentacije. Da budem iskren, ne mislim da će nam to poremetiti naš ritam", rekao je Kolašinac.

Ovaj defanzivac ističe da su četiri kluba iz Engleske u četvrtfinalu Lige prvaka i dva u četvrtfinalu Evropske lige dokaz da je Premiership najjača liga na svijetu.

"Mislim da to karakteriše nas i ovu ligu u ovom trenutku, jer svih šest timova je izborilo četvrtfinale. To potvrđuje one riječi kad ljudi kažu da je Premiership najbolja liga na svijetu", smatra Kolašinac.

Seo je rekao da će do kraja sezone biti jako teško zadržati mjesto među četiri najbolje ekipe, ali da su on i njegovi saigrači spremni za taj izazov.

"Biće teško izboriti mjesto među četiri najbolje, ali imamo još osam utakmica, tako da idemo pokušati osvojiti što je više moguće bodova. Ima još nogometa da se igra, ali trenutno smo u prvih četiri i to je mjesto gdje želimo ostati", rekao je bh. defanzivac.

Arsenal je pobjedom protiv Rennesa u uzvratnoj utakmici osmine finala Evropske lige rezultatom 3:0 osigurao prolazak među osam najboljih ekipa ovog takmičenja čime su nadoknadili zaostatak od 3:1 iz prvog meča. Kolašinac smatra da će u meču protiv Napolija, protiv kojeg igraju u četvrtfinalu, prvi meč na Emiratesu biti od ključnog značaja, piše Klix.ba.

"Nismo bili u dobroj poziciji nakon prve utakmice. Mislim da je gol u gostima bio ključan za nas. Bilo je teško, jer smo morali igrati 50 minuta sa deset igrača. Mi smo krivi za to, ali znali smo koliko smo jaki kod kuće i zasluženo smo prošli dalje. Vjerovali smo u sebe. U četvrtfinalu biće važna prva utakmica, jer očigledno je teško kad izgubite. Svjesni smo toga i naravno da to ne želimo. To je nešto na čemu ćemo raditi. Ključno će biti početi bolje nego u prethodne dvije runde", kazao je Seo.