Pjanić: Bosna mi puno znači, pobjedama želimo ohrabriti narod

Miralem Pjanić 20. avgusta 2008. godine odigrao je prvu utakmicu u dresu fudbalske ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. Protivnik je bila Bugarska, koja je u prijateljskoj utakmici na stadionu ”Bilino polje” u Zenici pobijedila rezultatom 2:1, golovima Dimitra Berbatova, dok je za BiH pogodio Senijad Ibričić.

Skoro 10 godina kasnije Pjanić je svjetska zvijezda, jedan od najboljih fudbalera Juventusa. Za reprezentaciju BiH vezni igrač, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 50 miliona eura, sutra u Razgradu odigrat će 77. utakmicu (u prethodnih 76 postigao je 11 golova). Protivnik, opet u prijateljskom meču, Bugarska.

"Poslije Edina Džeke, igrač sam sa najviše nastupa trenutno u reprezentaciji BiH. Bosna mi je uvijek puno značila i danas mi znači. Bilo mi je veliko zadovoljstvo kada smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nadam se da ću s BiH otići na još velikih takmičenja, da ohrabrimo naš narod", rekao je Pjanić danas u Razgradu, te kako javlja reporter Anadolu Agency (AA) dodao:

"Bilo je dobrih utakmica, pogotovo na putu ka Brazilu. Bilo je i loših i onih u kojima sam mogao više. Međutim, zadovoljan sam onim što sam napravio u reprezentaciji i vjerujem da ću uraditi još puno dobrih stvari".

Kazao je da je u svakoj utakmici rezultat bitan i da će on i saigrači sutra igrati na pobjedu protiv Bugarske.

"Prvi put da se vidimo sa selektorom i najvažnije je da se skapiramo šta želi od nas i na koji način ćemo igrati. To nam je prvi cilj. Ne igramo za bodove, ali na terenu bit će nam uloga da pobijedimo. Imat ćemo puno prijateljskih utakmica prije oficijelnih i sve je kako treba, sve je ok", poručio je Pjanić.