Pjanić: Često se čujem sa Allegrijem, kaže ti sve u lice; Nainggolan bi trebao biti pametniji

Miralem Pjanić je u razgovoru za Vanity Fair govorio o svom životu, karijeri, porodici, odnosu sa bivšim trenerom Juventusa Allegrijem.

ALLEGRI – “Imam odličan odnos s njim, često se čujemo. Samo želi malo razmisliti. A kada odluči, neće imati problema da pronađe sjajan tim. Sukobili smo se nekoliko puta, to je jedino normalno. On je neko ko vam jasno kaže stvari, kao što sam i ja. Šali se. Kaže da kada sam napustio Romu nisam mogao preći više od pet metara, da sam zahvaljujući njemu postao sjajan igrač. Ali kad kaže da je bio najbolji talijanski vezni igrač u povijesti, ja sam taj koji se počinje smijati!”

DE ROSSI, TOTTI,  NAINGGOLAN – “Ne mogu objasniti kako su postupali s De Rossijem i Tottijem tako. Razgovarao sam s obojicom i oni se također trude dati bilo kakvo objašnjenje. Totti je htio izaći iz situacije koja mu nije odgovarala, nije se identificirala s načinom na koji je klub vođen, nije bio zadovoljan ulogom i bio je uvjeren da može dati više. Ali znam da je to loše za nas. Misterija je to što su uradili De Rossiju. Kad vidite da najbolji igrači iz godine u godinu odlaze iz Rome, morate početi postavljati sebi neka pitanja. Osjećam se loše zbog Nainggolana, jer znam kakav je to dobar momak i sjajan igrač. S vremena na vrijeme čini pogreške, a previše je neposredan, previše otvoren. Trebao bi biti pametniji i diskretniji. Cijeli njegov život i karijera bili su takvi, pa možda upravo tako dobiva najbolje od sebe. Nadam se da će se uskoro moći izići iz ovog teškog trenutka.”

PORODICA – “Oni su jednostavno poštovali sve moje odluke.

Moji idoli su bili bh. fudbaleri poput Salihamidžića i želio sam biti poput njih. Kada smo se kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo plakao sam od ponosa i radosti”, istakao je Pjanić.