Pobjedom u zadnjem kolu FK Krajina drugoplasirana ekipa lige

U nedjelju je odigrano zadnje kolo Druge lige F BiH grupa zapad gdje je FK Krajina odigrala utakmicu u Cazinu protiv NK Podgrmeč te stigla do pobjede od 2:0 čime je sezonu završila na drugoj poziciji.

U nedjelju je odigrano zadnje kolo Druge lige F BiH grupa zapad gdje je FK Krajina odigrala utakmicu u Cazinu protiv NK Podgrmeč te stigla do pobjede od 2:0 čime je sezonu završila na drugoj poziciji. U doigravanje za plasman u Prvu ligu F BiH ide ekipa NK Novi Travnik.

Utakmica protiv kvalitetne ekipe iz Sanskog Mosta nije imala većeg značaja osim prestiža za viceprvaka lige, pa je i susret odigran u nešto blažem ritmu, gdje su igrači željeli bez povreda završiti sezonu.

U ranoj fazi utakmice  domaća ekipa je stigla do prednosti kada je Selvedin Nuhić u 9. minutu iz gužve u 16 metara postigao vodeći pogodak za Krajinu. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a povećanje vodstva za FK Krajina donio je Ermin Mizić u 78. minuti prelijepim pogotkom sa ruba 16 metara.

Bila je ovo još jedna sezona za FK Krajina gdje se može reći da su ciljevi ispunjeni, a to je kotiranje i vrhu Druge lige. Za viši rang takmičenja bi trebala mnogo veća podrška, kako Grada Cazina, tako i privatnog sektora, s obzirom da su troškovi u višem rangu neusporedivo veći. Prioritet je novi travnjak, jer sadašnje izdanje stadiona FK Krajina je jedno od najlošijih u ligi, gdje kvaliteta igrača ne može doći do izražaja, a i treninzi nemaju puni efekt.

Naredna sezona u Drugoj ligi zapad bi mogla biti proširena uz nekoliko jakih klubova koji će doći nakon ispadanja iz Prve lige F BiH, gdje će konkurencija biti u velikoj mjeri jača. Takmičenja u novoj 2018/19 sezoni bi trebala započeti polovinom mjeseca augusta.