Potpuni krah velikana sa San Sira!

Leonardo Bonucci prošlog ljeta odlučio je napustiti Juventus i potpisati za Milan gdje je već nakon nekoliko dana dobio kapitensku traku.

Sigurno da je Bonucci očekivao mnogo više u svojoj prvoj sezoni na San Siru i povratak Rossonera u Ligu prvaka, ali na kraju se to nije desilo. U nekoliko navrata ovaj defanzivac je izjavio da nije zadovoljan kako stvari stoje u Milanu, ali da je siguran da će se to uskoro promijeniti.

Milan se nalazi u ogromnim problemima zbog kineskih vlasnika koji bi mogli napustiti klub u narednih nekoliko sedmica iako su tek prošle godine stigli na San Siro. Rossoneri su mnogo trošili prošlog ljeta, a čini se da će ih sada stići i kazna za to.

Naime, Milan se nalazi u ogromnim problemima što se tiče Finansijskog Fair Playja, a UEFA im prijeti čak i izbacivanjem iz evropskih takmičenja. Ukoliko se to desi Bonucci je zaprijetio da će napustiti klub što je najgori mogući scenarij za Rossonere.

Milan će biti primoran da proda neke od najboljih igrača ukoliko ih UEFA kazni, a Bonucci je čini se prvi kandidat za to. Već se uveliko špekuliše da bi ovaj defanzivac mogao put daleke Kine iz koje već mjesecima ima nekoliko ponuda.