Poznati svi učesnici osmine finala Lige prvaka: Očekuje nas najuzbudljiviji žrijeb ikad!

Utakmicama šestog kola jučer i danas završena je grupna faza Lige prvaka i poznato je svih 16 ekipa koje su izborile plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Već sada je jasno da će nam žrijeb koji se održava u ponedjeljak od 12 sati donijeti nekoliko spektakularnih utakmica, a sada su poznata imena svih 16 ekipa koje će i na proljeće igrati Ligu prvaka. Borba je trajala do posljednje minute u mnogim grupama, a sigurno da se s najviše pažnje pratila grupa C gdje su se za prolaz dalje borili PSG, Liverpool i Napoli.

Iz ove grupe dalje su prošli PSG i Liverpool, dok će Napoli sreću potražiti u Evropskoj ligi. Večeras je najviše uzbuđenja bilo u grupi F gdje je Lyon uspio izboriti remi protiv Shakhtara i tako osvojiti drugo mjesto, a prvi je u ovoj grupi Manchester City. Pogledajte imena svih ekipa koje idu dalje s prvog, odnosno drugog mjesta.

Na prvom mjestu u grupama završili su: Borussia Dortmund, Barcelona, PSG, Porto, Bayern, Manchester City, Real Madrid i Juventus i naravno oni se ne mogu sastati u osmini finala.

Prvo plasirane ekipe mogu igrati protiv drugoplasiranih iz grupa, a to su: Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Ajax, Lyon, Roma i Manchester United.