Praznik rada donosi i praznik fudbala: Okršaji na Koševu i Pecari u centru pažnje!

bh

Danas se igraju tri meča 28. kola

U okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas se igraju dva velika derbija, a sastaju se Sarajevo - Željezničar i Široki Brijeg - Zrinjski.

Ljubitelji fudbala jučer su mogli uživati u mečevima u Bijeljini i Mostaru, a već danas nas očekuju nova uzbuđenja i dva velika derbija. Naravno, u centru pažnje nalazi se utakmica na Koševu gdje će snage odmjeriti najveći rivali Sarajevo i Željezničar.

Utakmica na Koševu igra se danas od 16:55 sati i jasno je da se očekuje dosta uzbuđenja. Za bordo tim ovo bi mogla biti presudna utakmica u borbi za odbranu titule BiH.

Sarajevo je trenutno drugoplasirano i ima bod manje od Borca koji je sinoć remizirao u gostima protiv Veleža (1:1). Jasno je da bordo tim danas želi pobjedu protiv svog najvećeg rivala kojom bi se ponovo vratili na sami vrh tabele Premijer lige.

No, sigurno je da Željezničar želi da pokvari račune svom gradskom rivalu. Plavi s Grbavice dočekuju derbi nakon očajnih rezultata u proljetnom dijelu sezone i nadaju se da baš protiv Sarajeva mogu da konačno dođu do pobjede.

 

Jasno je da trenutne forme ekipa ne znače baš mnogo u ovakvim utakmicama što nam garantuje sigurno odličan meč na Koševu, a to je pred meč govorio i trener domaćeg tima Vinko Marinović.

"Derbi je sigurno posebna utakmica koju ima svoju tradiciju koje su ispisivale generacije ispred nas. Ima svoju jednu određenu draž i derbi je uvijek specifičan. To je utakmica u kojima forma igrača ili ekipe ne znači puno jer obično svi igraju s veliko angažovanošću i motivisanošću na tim utakmicama.", rekao je Marinović i dodao.

"Ali, ono što je bitno jeste da te utakmice obično odlučuju neki sitni detalji i mora se biti skoncentrisan svih 90 i nešto minuta i ukoliko se to ostvari onda sigurno se može očekivati pozitivan rezultat".

S druge strane, Slišković je poručio da vjeruje da će njegov tim odigrati kvalitetno i da neće razočarati sve one koji vole Željezničar.

"Derbi ko derbi, sigurno od značaja za jednu i drugu ekipu, za Sarajevo mnogo više nego za nas obzirom na tabelu, ali sam mišljenja da nema izrazitog favorita. Mislim da će na Koševu biti ujednačena utakmica gdje će i jedan i drugi tim pokušati doći do pobjede. Pripremamo se ozbiljno, znamo koliko nam znači, kako navijačima tako i nama u klubu", kaže Slišković i dodaje.

 

"Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i da nećemo razočarati sve one koji voli Željezničar. Spremno dočekujemo derbi, velika su očekivanja. Očekujemo da to bude prekretnica u ovom periodu, da nam krene ka boljem. Težit ćemo ka pobjedi, ali sigurno će se i Sarajevo mnogo pitati, očekujem prije svega izjednačenu borbu, ali ko bude imao više motiva, volje i htjenja da će i dobiti utakmicu."

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za današnji veliki derbi Sarajeva i Željezničara i to OVDJE.

Nakon derbija na Koševu očekuje nas i veliki hercegovački derbi jer se na Pecari sastaju Široki Brijeg i Zrinjski. Ovaj meč igra se od 19:05 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja i u ovom okršaju.

Ova utakmica je čini se dosta značajnija za Zrinjski koji bi se u slučaju pobjede ponovo mogao itekako uključiti u borbu za prvaka. S druge strane Široki Brijeg ima devet bodova manje od lidera Borca, ali zna se koliko za ovaj tim znači meč protiv Zrinjskog, te da će i oni maksimalno ući u meč.

Široki i Zrinjski ove sezone su se sastajali u dva navrata, a u obje utakmice rezultat je bio 2:1. Prvo su Plemići u novembru prošle godine slavili sa svom terenu sa 2:1, dok je mjesec dana kasnije istim rezultatom na Pecari pobijedila ekipa Širokog Brijega.

Poznate su i kvote za večerašnji okršaj na Pecari, možete ih pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to na OVOM linku.

Treba dodati da će današnji program Premijer lige početi u 15 sati okršajem Krupe i Mladosti. Za Krupu je ovo čini se jedna od ključnih mečeva i moraju doći do pobjede ako žele opstanak.

Igrači Mladosti će nešto rasterećenije uči u meč jer imaju osam bodova više od današnjeg rivala, ali jasno je da će pokušati i danas da dođu do pozitivnog rezultata.