Pretpioniri FK Krajina pobjedom nad NK Mladost osigurali nastup u završnici USK-a

Kolo prije kraja mladi fudbaleri FK Krajina Cazin, kategorija pretpioniri, uspjeli su izboriti nastup u završnici prvenstva Unsko-sanskog kantona.

U pretposljednjem kolu pretpioniri FK Krajina Cazin odigrali su u Cazinu susret protiv NK Mladost Polje te postigli visoku pobjedu od 4:0. Time su i teoretski se plasirali na završnici prvenstva USK-a koje će se održati u Bosanskoj Krupi 25. i 26. maja.

Kako je zadovoljan s proteklom sezonom te šta očekuje na završnici u Bosanskoj krupi pitali smo trenera ove kategorije FK Krajina, Saida Ljubijankića.

        - "Više sam nego zadovoljan sa mladim i perspektivnim igračima koji su u sezoni 2017/2018 pokazali da su perspektiva koja je svojim radom, trudom i upornošću postigla zavidan rezultat. Na odigravanju završnice za prvaka uz maksimalno zalaganje svih igrača kao i podrške rukovodstva kluba očekujem dobar rezultat i ako bogda prvo mjesto. Samim plasmanom u završnicu ekipa je postigla zacrtane ciljeve te svaki drugi ostvareni uspjeh na završnici je sigurno poželjan. Također želim i svim drugim ekipama koje su se plasirale na završnicu puno uspjeha i sportske sreće jer je i svrha svega promocija nogometa kao i poziv svim djevojčicama i dječacima da se bave sportom, a naravno najviše nogometom", rekao nam je Said Ljubijankić, trener pretpionira FK Krajina Cazin.