Prije 11 godina trenirao je s Ronaldom, sada je mljekar: "Ne bih se mijenjao s njim..."

.
Neobična životna priča

Karijera Cristiana Ronalda traje skoro dvije decenije te je igrao sa nekoliko generacija fudbaleri. Za neke vrijeme tek dolazi, dok su neki odavno u penziji.

U razgovoru za Athletic Richard Eckersley je ispričao koliko se njegov život promijenio od 2009. godine pa do danas. Tada je bio član Manchester Uniteda i trenirao je sa Cristianom Ronaldom.

"Dosta o tome razmišljam. Ronaldo se vratio u Uniteda i posljednji put kad je bio tu, bio sam i ja. Trenirao sam s njim", prisjetio se Eckersley te nastavio:

 

"Sada sam ja mljekar i prodajem mlijeko za kašu. On još uvijek igra fudbal. To je ludo. Dva razdvojena svijeta".

 

"Ne bih se mijenjao s njim. Veoma sam sretan i upravljam svojom sudbinom", govori 32-godišnjak koji je već šest godina u fudbalskoj penziji.

Bila je 2015. godina kada je odigrao svoj posljednji meč u karijeri i to kao fudbaler Oldhama protiv Doncastera. Povrijedio se u 71. minuti i više nije igrao. Bilo je to u decembru, tog mjeseca CR7 je zabio devet golova za Real.

 

"Oldham nije imao novca i ambicija. Vraćao sam se s vjenčanja, imali smo novorođenče i rekao sam želi da hoću da se oprostim od fudbala."

 

"Bilo je to olakšanje. Imao sam dovoljno novca za šest mjeseci ili godinu", govori Eckersley koji je otišao u Totnes gdje je počeo da gradi novi život.

 

"Imali smo svoju kuću, svoj vrt, sijali smo i pravili sebi hranu. To je poput grada bez ceste. Radi se o zajednici od 40-ak ljudi."

 

"Svi su vegetarijanci i sve je 100 % prirodno. Proizvedemo oko 25.000 litara mlijeka mjesečno. Imamo 22 uposlena i želimo postati najveći distributer mlijeka u Engleskoj. Ko zna možda ćemo ih dostavljati i Manchester Unitedu jednog dana", kazao je Eckersley.

 

U međuvremenu Ronaldo je nekoliko puta u dresu Reala bio proglašen najboljim igračem svijeta, igrao je i tri godine za Juventus. Iako ima 36 godina nema namjeru prestati obarati rekorde i pomjerati granice