Prilagodite treninge sebi i svojim sposobnostima

.
Ne zaboravite da ste na odmoru te da je katkada najbolje ne raditi ništa i uživati

 

Za treniranje na otvorenom tokom ljeta najvažnije je vrijeme treninga, vrsta aktivnosti, krema sa zaštitnim faktorom i hidratacija. Trenerica Valentina Sumpor objašnjava da je vježbanje ljeti drugačije nego u ostalim godišnjim dobima - prilagodite treninge sebi i svojim sposobnostima.

Lagani džoging

- Temperature su na visokoj razini već u 9 ujutro i zaista morate biti oprezni kada i što odabirete vježbati. Plivati, roniti i surfati možete cijeli dan, iako bi u razdoblju od 13 do 17 sati kada su temperature najveće, a vi ste upravo fino ručali, bilo najbolje odmoriti se u hladu – kaže Sumpor.

Idealno je vježbati ujutro i završiti s treningom najkasnije do 9 sati. Ako mislite trenirati kasnije, kad vrućine popuste i dođe večer, određen broj aktivnosti otpada jer se slabije vidi. No, uvijek možete na lagani džoging uz more ili po kakvom osvijetljenom puteljku.

- Imajte na umu da nas aktivnost na koju smo inače navikli, u ljetnim mjesecima može jako iscrpiti. Obratite pažnju na to kako se osjećate, jeste li umorni prije nego što krenete s nekom aktivnošću i ne zaboravite da ste na odmoru te da je katkada najbolji trening ne raditi ništa i uživati – navodi Sumpor.

Popularno veslanje

Kažu da voda na većinu ljudi djeluje umirujuće. I to je vjerovatno jedan od razloga zašto je veslanje toliko popularno. Na dasci s veslom u ruci zasigurno osjećate blisku povezanost s vodom.

Potrebno je naglasiti da je prilikom odabira avanturističkih aktivnosti nužno voditi brigu o općem zdravstvenom stanju osobe. Ako osoba ima zdravstvenih teškoća, potrebno je savjetovati se s ljekarom.