Priznati talijanski novinar: Džeko je bolji od Lukakua

.
Riječi hvale za bh. Dijamanta Najbolji bosanskohercegovački fudbaler, Edin Džeko, i u Interu pruža sjajne partije.

Iako je u poznim igračkim godinama, bosanskohercegovački Dijamant i dalje rešeta protivničke mreže, a kako je bilo dok je nosio dres Rome, tako je i sada kada nosi Interov.

 

Sa ukupno četiri postignuta pogotka Džeko se nalazi pri samom vrhu liste strijelaca italijanske Serije A, odnosno dijeli 2. mjesto sa Cagliarijevim Joao Pedrom, a u posljednjoj pobjedi Intera nad Fiorentinom, upisao se u listu strijelaca.

Oduševljeni su njegovim igrama na Apeninima, a ugledni talijanski novinar Sandro Sabatini smatra da je Džeko bolji od Lukakua koji je prošle sezone vodio Inter do Scudetta.

 

"Džeko je bolji od Romelua Lukakua, izuzmemo li njegove godine. On svoje saigrače "tjera" da budu bolji. Igra odlično na različite načine, jedinstven primjer", istakao je talijanski novinar.

Inače, nakon nepotpunog 5. kola Inter se nalazi na čelu tabele sa 13 osvojenih bodova. Savladao je Genovu, Veronu, Bolognu i Fiorentinu, dok je remizirao sa Sampdorijom.

Ukupno su fudbaleri Intera postigli 18 pogodaka od čega je Džeko "zabio" četiri i najbolji je strijelac ekipe.

U okviru 6. kola Serije u subotu će Džeko i društvo odmjeriti snage sa Atalantom koja se trenutno nalazi na 4. mjestu tabele sa 10 osvojenih bodova.