Pročitajte emotivno pismo trenera kojeg je Barca smijenila telefonskim pozivom

Barcelona je jučer smijenila Ernesta Valverdea s mjesta glavnog trenera prve momčadi.

Španjolac je imao ugovor do kraja lipnja, ali Barca nije željela čekati i odlučila je dati otkaz čovjeku koji je u svibnju 2017. godine naslijedio Luisa Enriquea. S Barcelonom je osvojio dva naslova španjolskog prvaka, Kup Kralja i Superkup, no posla su ga stajali neuvjerljiva igra Barcelone ove sezone i dva teška poraza u nokaut-fazama Lige prvaka prošle i pretprošle sezone.

Jutro nakon što je Valverde otpušten, a njegovo mjesto preuzeo Quique Setien, katalonski i madridski mediji navode detalje kako je Barcelona prvi put nakon 2003. i Louisa Van Gaala dala otkaz treneru.

Naime, Barca je Valverdea potjerala tako da je telefonski javila njegovom agentu da ne mora doći na popodnevni trening jer više nije trener prve momčadi.

Unatoč toj nehumanoj gesti Barcelone, Valverde se od kluba i navijača oprostio emotivnim pismom u kojem nije bilo nimalo bijesa ni razočaranja.

''Dragi navijači Barcelone,

došlo je vrijeme za rastanak. Bile su ovo uzbudljive dvije i pol godine. Bilo je trenutaka za uživanje, slavili smo pobjede i osvajali trofeje. Ipak, bilo je i vremena kad je bilo teško. Ipak, iznad svega, zahvalan sam vam na podršci koju ste mi dali.

Želio bih zahvaliti predsjedniku i Upravnom odboru što su mi dali priliku da vodim prvu momčad. Zahvalan sam svim ljudima s kojima sam radio na podršci i načinu na koji su se prema meni odnosili tijekom posljednje dvije i pol godine. Naravno, želio bih se zahvaliti i igračima na trudu koji su uložili, a koji nam je donio četiri trofeja. Želim im svu sreću svijeta, kao i novom treneru'', stoji u pismu Valverdea.