Prodaja ulaznica za utakmicu BiH - Austrija počinje 28. augusta

Prodaja ulaznica za utakmicu između reprezentacija BiH i Austrije počinje 28. augusta, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U okviru takmičenja UEFA-ine Lige nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine će se 11. septembra 2018. godine sastati sa reprezentacijom Austrije. Za ovu utakmicu koja se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici, Savez je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica.

Uzimajući u obzir ograničeni kapacitet zeničkog stadiona, kao i neophodne sigurnosne mjere, za ovu utakmicu u prodaji će biti 10.000 ulaznica, od čega 5.000 za tribinu "zapad“, 1.250 za "istok“, 1.750 za "sjever“ i 2.000 tribinu "jug“.

Utvrđene su cijene ulaznica za ovu utakmicu, za zapadnu tribinu je potrebno izdvojiti 40, za istočnu 30, a za sjevernu i južnu 20 KM.

Prodaja će se vršiti u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA-e i UEFA-e.

Ukupno 5.550 ulaznica če se prodavatiputem poslovnica ovlaštene partnerske agencije Centrotrans. Prema utvrđenim pravilima, a kako bi se omogućilo većem broju navijača da posmatraju ovaj meč te istovremeno spriječila manipulacija ulaznicama, ustanovljeni su principi koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica.

Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta). Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena. Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica.

Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima Centrotransa prema spisku koji će blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja.
NSBiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

Prodaja ulaznica počinje u utorak 28. augusta u 09:00 sati.

Neposredna prodaja rezervisanih 4.450 ulaznica će biti izvršena za potrebe određenih kategorija, a u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica. Te kategorije su igrači A reprezentacije, stručni štab A reprezentacije, organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH, stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalni i područni savezi putem entitetskih saveza, klubovi Premijer lige BiH, članovi organa i tijela NS BiH, zaslužni nogometni radnici i bivši reprezentativci BiH, sSponzori i partneri NSBiH, organi i institucije državnog i entitetskog nivoa, administracija NSBiH i Nogometni savez Austrije.

NSBiH je ovaj način nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica svim navijačima, prodajom putem partnerske agencije Centrotransa, ali i drugim pravnim subjektima, a sve u skladu sa realnim mogućnostima koje su svakako daleko manje u odnosu na iskazani interes naših vjernih navijača.

"Uzimajući u obzir sve navedeno, uvjereni smo da će navijači iskazati potrebno razumijevanje i toleranciju te da će kao i uvijek pružiti maksimalnu podršku našoj najboljoj selekciji. Molimo naše vjerne navijače i prijatelje da se prilikom ulaska na stadion striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su jasno naznačena na ulaznici te je neophodno da se to poštuje. NSBiH je shodno važećim standardima FIFA-e i UEFA-e instalirao nove elektronske brojače sa elektronskim čitačima ulaznica na ulazima stadiona te bi nepoštovanje navedenih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu", saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.