Progovorio je i sudija Michael Oliver: Čudno sam se osjećao nakon penala

Oliver je pri vodstvu Juventusa od 0:3 dosudio penal u trećoj minuti sudijske nadoknade, a Cristiano Ronaldo je penal iskoristio i odveo je Real u polufinale gdje su sinoć u prvom meču pobijedili Bayern u Minhenu (1:2).

Pored penala Oliver je karijeru legendarnog golmana Gianluigija Buffona završio crvenim kartonom, što je izazvalo još veći bijes među navijačima Juventusa, ali i klubova koji su oštri kritičari Reala.

Sudija Oliver je za službenu stranicu Fudbalske asocijacije (FA) istakao da je nakon odluke o penalu imao veliku podršku, posebno od običnih ljudi.

"Nekoliko dana sam se čudno osjećao, ali mi je bilo veoma drago što sam imao podršku ljudi, kako iz fudbala tako i van njega. To mi je značilo mnogo. Ljudi su mi prilazili na ulici, a poznata fudbalska imena su mi slala poruke podrške. Uvijek je lijepo znati da imate podršku", rekao je Oliver.

Englez je naravno dobijao i žestoke prijetnje, a određeni period je proveo i pod policijskom zaštitom.

Oliver će zbog odluke sigurno ostati upisan u historiju Lige prvaka jer ne dešava se često da sudija ima toliko hrabrosti dosuditi penal u posljednjim sekundama utakmice.