Prosinečki: Čestitam momcima, bacali su se na glavu i dali sve od sebe

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je igrom svojih izabranika u meču sa Sjevernom Irskom i pobjedom koja je njegov tim dovela na prag plasmana u A diviziju.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Sjeverna Irska je odlična ekipa koja može igrati sa svima. Zadovoljan sam jer su igrači dali sve od sebe i igrali su dobro taktički. Bilo je i sreće, ali su se borili i dali sve od sebe. Edin je bio opet taj koji je odlučio. Moramo biti zadovoljni nizom pobjeda i s devet osvojenih bodova. Čestitam igračima još jednom", rekao je Prosinečki.

Bh. selektor se potom osvrnuo na igru odbrane njegove ekipe.

"Sjeverna Irska igra s dugim loptama i to je jako teško braniti. Pet, šest godina igraju u istom sastavu, imaju malo promjena i oni odlično igraju tako. Naravno dođe i do grešaka, posebno u zračnim duelima gdje smo imali problema. Oni to odlično koriste, ali srećom nisu zabili pogodak. Momci su dali sve od sebe, bacali su se na glavu i nikome ne mogu ništa zamjeriti", kazao je i onda pohvalio Pjanića.

"Ovo je njegova najbolja utakmica otkako sam tu. On i kad ne igra dobro, važan je. I danas je bio jako dobar. Trčao je dobro, dodavao, driblao i odradio je sjajan posao", dodao je.

Prosinečki je istakao kako s igračima ima korektan i profesionalan odnos.

"Meni je drago što ova ekipa već sada liči na pravu reprezentaciju. Sigurno je da može još bolje, ali i sada je odlično. Drago mi je što smo nastavili niz jer osam utakmica nismo izgubili. Imamo dobro atmosferu i to je jako bitno, posebno na ovim prostorima", poručio je bh. selektor.