Prosinečki pronašao novog Zmaja: Debi ga očekuje protiv Finske

Nakon remija protiv Grka na Bilinom polju, selektor BiH Robert Prosinečki, osim žala za propuštenom velikom šansom da se dobije utakmice nakon dva gola prednosti, u posljednih pola sata utakmice dobio je “glavobolje” koje mora riješiti do duela s Fincima i Italijanima koji su na programu u junu.

Podsjećamo, Miralem Pjanić, mozak naše igre, nakon čijeg smo se crvenog kartona potpuno raspali, neće sigurno igrati u za nas mnogo važnoj utakmici, protiv Finaske, a hoće li igrati protiv Italije, saznat ćemo 15. aprila.

Bilo je dosta problem po bokovima, a i sam Prosinečki je to priznao nakon utakmice.

Nisam htio Višću mijenjati. Imali smo problema na toj strani, ne samo zbog njega. Uvukla se panika…”, priznao je Prosinečki.

Prema informacija iz NSBiH do kojih je došao Fokusa.ba, popularni Žuti već je krenuo u akciju. Na radaru njegovog stručnog štaba je Dino Hotič (24), Slovenac bosanskog porijekla, koji igra odličnu sezonu u dresu Maribora.

Kako pomenuti mediji saznaje, Hotič nema prepreka da zaigra za BiH s obzirom da nikada nije zaigrao za A reprezentaciju iz Dežele. Pitanje je samo ima li vremena do Finske da mu se napravi bh. pasoš.

Igrao je za mlađe selekcije Slovenije, ali za A tim ne. Roditelji su mu iz Ključa, a on je rođen u Ljubljani. Već je uspostavljen kontakt s njim”, kazao je za Fokus.ba pomenuti izvor.

Hotič je jedan od ključnih igrača Maribora. Ove sezone igrao je 17 utakmica u Prvoj ligi Slovenije i zabio osam golova i dva puta asistirao. Igra u veznom redu, a često i kao desno krilo.