PSG nudi bogatstvo Pjaniću

Prema navodima italijanskih medija, bh. reprezentativac Miralem Pjanić velika je želja Paris Saint-Germaina. Navodno “sveci“ Pjaniću nude skoro dupla primanja u odnosu na ona koja trenutno ima u Juventusu, a i “stara dama“ bi dobro prošla, jer su spremni platiti veliko obeštećenje.

“Corriere della Sera“ tvrdi da je PSG spreman Pjaniću ponuditi osam miliona eura po sezoni nakon plaćanja poreza, dok sada u torinskom klubu zarađuje 4,5 miliona eura. Isto tako, prema “Calciomercatu“, pariski klub spreman je Juventusu ponuditi oko 80 miliona eura obeštećenja, što je ogroman iznos kada se uzme u obzir da je italijanski šampion bh. fudbalera Romi prije dvije godine platio 32 miliona eura.

Oba izvora smatraju da je prelazak Pjanića u PSG realna opcija ukoliko francuski klub preuzmu Antonio Conte, trenutno menadžer Chelseaja, ili Massimiliano Allegri, aktuelni Pjanićev trener u Juventusu.

Pjaniću francuska liga nije nepoznanica, jer je prije dolaska u Italiju nastupao za Metz i Olympique Lyon. U dresu reprezentacije BiH sjajni 27-godišnji vezni fudbaler do sada je odigrao 77 utakmica i postigao 12 golova.