Raiola: Pogbi je Italija kao drugi dom

pogba
Za sada Pogba je koncentrisan na svoj oporavak, a onda slijedi period važan i za njega i za Manchester United, kako bi pokušali ući u Ligu šampiona, rekao je agent francuskog fudbalera

Mino Raiola, agent Paula Pogbe, izjavio je da je povratak Manchester Uniteda u Ligu šampiona u fokusu francuskog fudbalera, ali i da je Italija za njega kao drugi dom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pogba nije počeo utakmicu za United još od septembra prošle godine, jer je imao velikih problema s povredama. Nakon što je pokušao da se što prije vrati u sastav uoči Boxing Daya stanje gležnja se pogoršalo pa je morao na operaciju. Trenutno se oporavlja i nada se da će uskoro ponovo istrčati na travnjak. U međuvremenu mnogi svjetski mediji Pogbu su povezivali s prelaskom u Real Madrid ili povratkom u Juventus.

"Italija je njegov drugi dom. Pitanje je da li je sretan? Ne možete biti sretni ako se ne borite za nacionalnu titulu ili pehar Lige šampiona. Cilj svakog vrhunskog igrača je da to osvoji. Za sada Pogba je koncentrisan na svoj oporavak, a onda slijedi period važan i za njega i za Manchester United, kako bi pokušali ući u Ligu šampiona. Zatim ga čeka Evropsko prvenstvo i onda ćemo vidjeti", rekao je Raiola za britanske medije nakon što je upitan za Pogbinu budućnost.

Raiola je prošlog mjeseca izjavio za britanske medije da je Pogbino srce uz United i kazao je da može vidjeti svog klijenta kako ostaje, ali u klubu za koji se nada da će se boriti za pehar u Premier ligi i Ligi šampiona.