Jezive najave, Barcelona pred bankrotom: Raspada se klub iz Katalonije?!

.
Barcelona je, kako mu i krilatica nalaže – više od kluba (Mes Que Un Club). No, otkrilo se da su dužni velik novac, i to na više strana.

Svašta smo već doživjeli, a kako stvari stoje, vjerojatno ćemo još i doživjeti u 2020. godini. Moglo bi se, i to vrlo izvjesno, dogoditi i to da će jedan od najpoznatijih brendova u svijetu sporta završiti u stečaju. Jer, Barcelona je, kako mu i krilatica nalaže – više od kluba (Mes Que Un Club). No, otkrilo se da su dužni velik novac, i to na više strana. 

Pisali smo već prošle sedmice kako je moguće da će Barca proglasiti bankrot. Znamo iz tih napisa da je rok za isplivavanje zapravo već prošao, da je bio 5. novembra pa je s tim u vezi na dnevnoj bazi moguće doći do novih vijesti oko tog slučaja.

Ipak, jedna je građevinska firma mimo sudskih ili bilo kakvih administrativnih puteva odlučila u javnost plasirati svoju priču u odnosu s Barcelonom. Dakle, tvrtka MCM Renting koja je svojedobno radila fasadu na zgradi glasovite akademije La Masia odlučila je sudu poslati dokaze o tome da su im iz kluba dužni novac za istu tu fasadu…
 
Nadalje, MCM Renting traži od suda da proglasi bankrot Barcelone kako bi se iz stečajne mase namirila potraživanja prema njima kao vjerovniku, i to u iznosu od oko 3.5 miliona eura. Nije teško spojiti “dva i dva” pa reći dakle, da su iz Barcelone dužni za – fasadu. Do te mjere neracionalnog trošenja u koronapandemiji, odnosno neraspolaganja resursima dovela ih je uprava na čelu s bivšim predsjednikom Bartomeuom….

Doduše, MCM Renting je sporni ugovor o gradnji s klubom potpisao još davne 2010. godine za vrijeme mandata predsjednika Rossella, a nakon isteka sedam godina roka za plaćanje klub i građevinska firma su već dvije godine po sudovima… Marca piše da je jedan slučaj iz 2017. godine Barca već dobila, ali i da po novome, MCM traži od suda da na mjesto privremenog predsjednika kluba postavi “svog” administratora kako bi se mogli pokriti svi dugovi, piše SN.

Podsjetimo, Barcelonina privremena uprava i dalje je u teškim pregovorima s najplaćenijim igračima oko dodatnog smanjenja njihovih ugovora kako bi se našlo sredstva za krpanje proračunskih rupa uslijed korona-pandemije.