Razigrani Novak Đoković se plasirao u 3. kolo Roland Garrosa

.
Srbijanski teniser i prvi igrač svijeta Novak Đoković bez većih problema izborio je plasman u 3. kolo Roland Garrosa nakon što je rezultatom 3:0 u setovima pobijedio 92. igrača svijeta, Urugvajca Pabla Cuevasa.

Cuevas nešto bolje otvara meč i odmah na početku prvog seta pravi break kojim je stigao u vodstvo od 2:1, no Đoković je odmah uzvratio istom mjerom i poravnao rezultat 2:2.

 

Ključni trenutak u prvom setu desio se u osmom gemu kada je pri vodstvu od 4:3 Đoković napravio drugi break, stigao u vodstvo od 5:3 i zahvaljujući gemu na svoj servis stigao u vodstvo od 1:0.

Za razliku od prvog, Đoković nije imao previše problema u drugom setu i s dva napravljena breaka u prvom i petom gemu došao je do vodstva od 5:1, a nakon toga i sigurnoj osvajanja drugog seta rezultatom 6:2.

Odmah na početku trećeg seta Đoković je napravio još jedan break, peti u ovom meču, kojim je opet stigao do prednosti i kasnije sigurnom igrom mirno priveo meč kraju i ostvario pobjedu.

 

Meč je na kraju trajao dva sata i osam minuta. U narednom kolu Đoković će igrati protiv 93. igrača svijeta, Litvanca Ricardasa Berankisa koji je sa 3:1 bio bolji od Duckwortha.

 

Đoković - Cuevas 3:0 (6:3, 6:2, 6:4)