Remi rukometaša Krajine uz fantastičnu igru protiv jake ekipe Čelik junior

Nakon dugo vremena cazinska dvorana je bila mjesto odlične rukometne predstave, gdje je publika mogla da uživa svih 60 minuta u neizvjesnoj utakmici.

Rukometni klub Krajina Cazin je odigrao neriješeno 28:28 (12:17) protiv izuzetno jake ekipe RK Čelika junior. Gosti iz Zenice su u protekloj sezoni bili su samom vrhu ovog takmičenja koje predvodi iskusni Edin Bajramović koji je svojevremeno nastupao i za Krajinu.

Otvaranje utakmice nije bilo dobro za domaću Krajinu te je prvo poluvrijeme završilo sa 5 pogodaka prednosti za ekipu Čelika j. U nastavku puno bolje izdanje Krajine gdje se rezultatski deficit konstantno smanjivao da bi pred sami finiš utakmice došlo do poravnanja. Najmlađa ekipu u ligi, RK Krajina, pokazala je veliki karakter, borbenost te vratila nadu u cazinski rukomet koji je u posljednjim godinama bio na samom dnu. Trener Osmanagić je donio potrebno samopouzdanje te izvukao maksimum iz igrača što se pokazalo i u ovoj utakmici kada je ekipa sa 6 golova zaostatka uspjela stići do vrijednog boda.

Najefikasniji u ekipi Krajine bio je Mirnes Rekić sa 10 pogodaka, Lipović Alen je upisao 5 golova, Ćoralić Armin 4, Smail Dautović i Amar Osmanović po 3, Arman Abdagić, Amar Buljić i Haris Jušić upisali su po jedan pogodak.

U ekipi Čelik junior dominantan je bio Edin Bajramović sa 12 pogodaka.

Publika je na kraju zahvalila se borbenim igračima Krajine gdje se s netrpljenje očekuje naredna utakmica u Cazinu.

     "Igrači su opradali moja očekivanja. Sve je odlično bilo osim samog otvaranja utakmice, odnosno prvih 7-8 min gdje se nisu snasli u odbrani koju smo bili dogovorili da ćemo igrati. Uz još par tehničkih grešaka u napadu stvorio se taj minus od 5-6 golova. Nakon time outa smo promijenili odbranu, 1-2 izmjene još u napadu i onda je to izgledalo puno bolje. Drugo poluvrijeme je bilo fantastično, posebno u odbrani. Svi su odradili jako dobro, ozbiljno i to nas je i dovelo u situaciju da smo imali i napad za pobjedu koji smo nažalost propustili realizirati. Ali opet kazem, ako izuzmemo tih prvih 7-8 min ostalo je bilo i više nego odlično posebno kada se zna kakvih par igrača ima ekipa Čelik Juniora", kazao je nakon utakmice trener Haris Osmanagić, ne krijući duševljenje prikazanom igrom svoje ekipe.