RK Krajina započinje sezonu sa novim trenerom i podmlađenom ekipom

Rukometni klub Krajina Cazin pred početkom je nove sezone gdje će kao i proteklih godinanastupiti u Prvoj ligi F BiH grupa sjever.

Tokom ljetne pauze došlo je do velike reorganizacije uslijed čega je klub dobio novo rukovodstvo, trenera, a i igrački kadar je doživio veliku transformaciju. Novi predsjednik Uprave kluba je Ermin Beganović, koji je naslijedio Sanela Bajramovića, dok je trenersku poziciju od Emira Dautovića preuzeo Haris Osmanagić. Vratio se je jedan dio igrača koji su zadnje vrijeme izbivali iz ekipe, a seniorskom sastavu se priključio dobar dio juniorske ekipe, tako da trenutan broj koji je na raspolaganju treneru Osmanagiću broji preko 25 igrača.

Plan i ambicije kluba u sezoni koja je pred nama nisu veliki, jer se radi o izuzetno mladoj ekipi, ali prema riječima predsjednika Beganovića, u periodu od tri godine u planu je da se ekipa bori za viši rang takmičenja. Posebno raduje činjenica što su svi igrači iz Cazina, na čemu se može graditi budućnost kluba te s pravom nadati napretku i cilju, a to je najviši rang takmičenja.

Pripreme su protekle prema zacrtanom planu. Bazični dio je odradio kondicioni trener Muhamed Seferagić, gdje su prema riječima glavnog trenera Osmanagića, igrači spremni za predstojeću sezonu. Od samog početka sezone u ekipi je i miljenik publike Alen Lipović koji će nositi kapitensku traku.

Novi sastav Krajine publika ima priliku vidjeti već u srijedu 18.09.2019. od 20:30 kada će Krajina na domaćem terenu odigrati pripremnu utakmicu sa RK Gospić iz Republike Hrvatske.

Uprava kluba je za vjerne navijače u prodaju pustila godišnje karte koje mogu kupiti po cijeni od 20 KM, a iste će pronaći u prostorijama kuba, kod igrača, trenera ili predsjednika.

Više o stanju u klubu, pripremama i početku sezone rekli su nam trener Haris Osmanagić, predsjednik Uprave kluba Ermin Beganović te kapiten ekipe Alen Lipović čije izjave možete pogledati u video prilogu.