Ronaldo prvi put u karijeri prepustio "važan penal", otkriveno zašto nije šutirao protiv Arsenala

fsa
Nogometaši Manchester Uniteda porazom od Arsenala u 34. kolu Premiershipa sveli su svoje šanse za plasman u Ligu prvaka na minimum, a mnogim navijačima Crvenih đavola nije bilo jasno zašto u odlučujućem trenutku utakmice Cristiano Ronaldo nije šutirao penal, već je to uradio Bruno Fernandes.

Arsenal je u spomenutom susretu pobijedio rezultatom 3:1 i tako su Topnici na najbolji mogući način iskoristili kiks Tottenhama i remi protiv Brentforda, te sada imaju dva boda više od Spursa i čak šest više od Uniteda.

U trenutku kada je Arsenal imao vodstvo od 2:1, sudija Pawson pokazao je na bijelu tačku i svirao penal za Manchester United, no iako su svi očekivali da će odgovornost preuzeti Cristiano Ronaldo, ujedno i strijelac prvog pogotka za Đavole, to je uradio Bruno Fernandes i na njegovu žalost, šutirao je u stativu, nakon čega se lopta odbila u gol-aut.

Ronaldo je, kaže Rangnick, imao loš osjećaj, pa je s tim u vezi prepustio saigraču da šutira.

"Pitao sam Ronalda poslije utakmice zašto nije izveo penal i zašto je to prepustio Bruni Fernandesu. Rekao mi je da jednostavno nije imao dobar osjećaj i smatrao je da je bolje da neko od njegovih saigrača izvede najstrožiju kaznu", otkrio je Rangnick pa nastavio:

"Bruno Fernandes, nažalost, nije bio precizan."

Ovo je prvi put u karijeri Cristiana Ronalda da je odbio šutirati penal i da je imao "loš osjećaj". U ovoj sezoni još je Bruno Fernandes šutirao neke penale dok je Ronaldo bio na terenu, ali nikada zbog "lošeg osjećaja" Portugalca, već zbog hijerarhije u tom trenutku.

Nakon što je Fernandes propustio nekoliko penala u ovoj sezoni, Ronaldo je bio taj koji je preuzimao odgovornost, sve do jučerašnjeg trenutka kada se pojavio "loš osjećaj".

Ubrzo nakon toga, Xhaka je postigao treći gol za Arsenal i faktički riješio utakmicu u korist svog tima.