Ronaldo s dva pogotka donio pobjedu Juventusu, Sampdoriji poništen gol u 93. minuti

Ekipa Juventusa upisala je pobjedu protiv Sampdorije u susretu 19. kola talijanske Serije A rezultatom 2:1, a dva pogotka za Staru damu postigao je Cristiano Ronaldo.

Juventus je sjajno otvorio meč i već u drugoj minuti stižu u vodstvo. Dybala je dodao loptu do Ronalda, on je ostao sam na ivici kaznenog prostora s lijeve strane i preciznim udarcem matira gostujućeg golmana koji je, čini se, mogao i bolje reagovati. 

Aktuelni prvak Italije sigurno je čuvao stečenu prednost, a onda u 33. minuti Sampdorija stiže do poravnanja. Emre Can je igrao rukom, sudija to nije odmah vidio, ali nakon dodatnog pregledavanja VAR-a promijenio je svoju odluku i pokazao na bijelu tačku. Strjielac pogotka bio je Fabio Quagliarella koji je tako postigao pogodak na devetoj uzastopnoj utakmici u Seriji A. 

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a pobjedu Juventusu donio je Ronaldo u drugom poluvremenu kada je pogodio s bijele tačke. Identično kao i kod gola Sampdorije, sudije je penal svirao nakon dodatnog pregledavanja VAR-a, a Ronaldo je rutinski loptu poslao u mrežu.

Sampdorija je mogla doći do jednog boda u 93. minuti, postigli su pogodak, ali je sudija, opet uz pomoć VAR-a, signalizirao offside i sasvim opravdano poništio gol gostiju.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo svih 90 minuta. 

Na kraju, Juventus je slavio rezultatom 2:1 i tako upisao 17. pobjedu u ovoj sezoni, a pored toga imaju samo dva remija. Stara dama ostaje na prvom mjestu sa 53 osvojena boda, čak 12 više od Napolija.