Ronaldo u novim problemima: Ovo mu ne ide u prilog u optužbi za silovanje

Cristiano Ronaldo će dobiti poziv na sud zbog slučaja ‘Mayorga’.

Već mjesecima pravni tim Amerikanke Kathryn Mayorge pokušavaju ući u trag portugalskom nogometašu, ali njegovi su odvjetnici odbijali otkriti točnu adresu, piše Mirror. Međutim, pretraživanjem dostupne evidencije o imovini, uspjeli su doznati Ronaldovu točnu adresu u Torinu i poziv na sud će mu poslati u idućim tjednima, kada dokument bude preveden, pišu Sportske.ba.

Prošloga mjeseca je Američki sud produžio rok za uručenje poziva Ronaldu za još 180 dana jer Mayorgini odvjetnici nikako nisu mogli pronaći nekoga tko može otkriti gdje Ronaldo živi. Pozivajući se na osobu koja je ranije bila angažirana za uručenje službenog poziva, Mirror navodi:

Zapisi nestaju kada se pretražuje bilo što vezano za Ronalda. Zapisi o onome što on ima u vlasništvu jednostavno se zamrače.

Za razliku od Sjedinjenih Američkih Država gdje službeni poziv u ruke mora primiti osoba kojoj je namijenjen, talijanski zakon dopušta da se on pošalje preporučenom poštom.

Uzela novac, sada tuži Ronalda za navodno silovanje 2009. godine

Bivša učiteljica Mayorge (35) optužila je Ronalda da ju je silovao prije 10 godina u hotelu u Las Vegasu. Ona tvrdi da ju je Portugalac napastovao 13. lipnja 2009. godine u svom apartmanu u hotelu. Ona je tamo radila kao hostesa. Portugalac je sve oštro demantirao, ali Amerikanci su ponovno otvorili slučaj protiv njega u listopadu. Kathryn Mayorge je 2010. godine uzela je za šutnju 375.000 dolara, ali na kraju je ipak odlučila posegnuti za tužbom.

Ronaldovi odvjetnici ne poriču da je on dao novac Amerikanki, ali tvrde da je to učinio na nagovor savjetnika koji su smatrali da će tako spriječiti narušavanje ugleda, teško stečenog teškim sportskim radom.

Video ide u prilog Portugalcu

Britanski mediji uspjeli su nabaviti i video Ronalda i Kathryn kako plešu u noćnom klubu, snimljen mobitelom samo nekoliko sati prije navodnog silovanja. Na njemu se vidi Ronaldo u VIP dijelu u društvu djevojaka. Kathryn je u svojim iskazima tvrdila da ju je nogometaš povukao za ruku i rekao joj “ti, pođi sa mnom”, dok je njegova verzija kako je sama tražila da ju puste u VIP dio gdje je bio on.

Snimka ide više u prilog Portugalcu, s obzirom da su neko vrijeme plesali, razgovarali i dodirivali se, očito na obostrano zadovoljstvo. Teško je znati što se dogodilo poslije, ali prema snimci iz kluba, Kathryn je sama prilazila nogometašu čak i kad bi se on okrenuo i prestao plesati.