Panika u Egiptu: Salah bi zbog greške Saveza mogao propustiti Mundijal

Možete li da zamislite Svjetsko prvenstvo bez Mohameda Salaha? Teško, ali nije nemoguće da se upravo to dogodi iako je Egipat izborio nastup u Rusiji.

I dok je Zlatan Ibrahimović zbog suvlasništva u jednoj bukmejkerskoj kompaniji navodno upitan za SP, mada je i dalje upitno da li Ibra želi da ide u Rusiju, pojavila se danas vijest da bi i Salah mogao propustiti Mundijal.

Navodno je za sve kriv Egipatski savez, koji je Salahovu sliku koristio na plakatu kojeg sponzorira telekomunikacijska kompanija WE. Ne bi to zapravo bio problem da Salah već nema sponzorski ugovor potpisan sa Vodafoneom.

Salahov agent Ramy Abbas je na Twitteru objavio kako stvari nisu baš najidealnije i da zaista treba da se brinu.

"Imamo veliki problem sa Savezom. Svaka neovlaštena upotreba autorskih prava mora biti kažnjena i sada su se opcije na stolu", kazao je Salahov agent.

Legendarni napadač Egipta Mido je govorio o mogućnosti da Salah ne zaigra na SP-u.

"Problem između Salaha i nogometnog saveza treba se riješiti na vrlo inteligentan način, ali se mora uzeti u obzir svako slovo zakona. Vremenski period u kojem se problem dogodio je jako neugodan i kako se može jamčiti da ako Salah dobije odštetu, da i istu stvar neće tražiti i drugi igrači. Ovakve vrste problema mogu uništiti bilo koju momčad", lazao je Mido, koji smatra da je Savez u pravu.

Salah koji je zabio 41 gol ove sezone definitivno treba da ide na SP i ako se desi da ne ode, onda neće samo žaliti Egipćani, nego i svi mi koji obožavamo nogomet.