Salah će dobiti zemljište u Meki

Opšta pomama vlada za Mohamedom Salahom nakon sinoćnje utakmice karijere protiv Rome. U pobjedi rezultatom 5:2 zvijezda Liverpula je postigla dva i namjestila dva gola svog tima.

Salah je ponos kompletnog arapskog svijeta, pa su u Saudijskoj Arabiji odlučili da mu dodijele komad zemlje u Meki, kao čestitku za izuzetne nastupe.

Fahd Al Rovki, potpredsjednik općine Meka, rekao je da će Mohamed Salah dobiti zemljište u Meki zbog nadahnuća arapskog svijeta.

On je objasnio da postoji nekoliko načina da se Salahu pokloni zemljište.

- Konačnu riječ dat će Salah, kao i saudijski sistem. Ako sistem bude dopuštao, njemu će pripasti komad zemlje. Druga mogućnost je da u Meki bude izgrađena džamija koja će nositi njegovo ime, rekao je Fahd Al Rovki za Sabq.org.

Tokom utakmice intersantnu objavu na Twitteru je postavio izraelski ministar odbrane, Avigdo Lieberman.

- Telefonirat ću šefu države da angažuje Salaha u vojsku, kroz šalu je poručio Lieberman.

Inače, tokom 2013. godine Salah je tada kao igrač Bazela odbio da se rukuje sa fudbalerima Makabija iz Tel Aviva u preliminarnoj rundi Lige prvaka.

Poslije utakmice je izjavio da je to uradio iz ogromnog pritiska koji je došao iz njegove zemlje te ga politika uopšte ne zanima.

Egipat je jedna od dvije arapske zemlje koja je potpisala mirovni sporazum s Izraelom, međutim narod te zemlje ima i dalje neprijateljsko mišljenje o toj državi iz solidarnosti sa Palestincima.