Salah se na vrijeme vraća u formu: Liverpool nakon 14 godina želi titulu

U večerašnjem četvrtfinalnom meču Lige prvaka Liverpool će dočekati Porto, prenosi Fokus.

Engleski tim veliki je favorit, a u prilog im ide i prošlogodišnje iskustvo sa portugalskom ekipom, kad su ih u osmini finala nadigrali ukupnim rezultatom 5:0.

Ipak, Jurgen Klopp kaže kako mu nije drago što se i ove godine susreće sa njima. I Mourinho, koji je vodio Porto do titule Lige prvaka, mišljenja je da ne treba prerano otpisivati njegov bivši tim.

“Zaboravite na rezultat iz prošle sezone. Ovaj put je sve otvoreno. Liverpool ima fantastičnu individualnu kvalitetu, ali Porto će znati odgovoriti”, smatra Mourinho.

Porto na svojoj strani ima i trostrukog osvajača Lige prvaka, Pepea.

“Do sada sam u karijeri osvojio tri Lige prvaka. Ove sezone želim četvrti naslov. Poštujemo Liverpool, ali mi ćemo uspješno obaviti svoj posao”, kazao je Pepe.

Liverpool je čak 14 puta nastupio u četvrtfinalu elitnog razreda europskog nogometa, a do sada je 10 puta bio uspješan. Porto je sedam puta stigao do ove faze takmičenja i dva puta prošao dalje.

Velika uzdanica za Liverpool je Mohamed Salah, koji se vratio u golgetersku formu. Svoj pedeseti gol za Redse čeka od 9. februara, a konačno mu je to pošlo za rukom u meču protiv Southamptona.

Egipćanin, kojeg Transfermarkt procjenjuje na vrtoglavih 135 miliona funti, postao je tako igrač Liverpoola koji je najbrže stigao do pedesetke.

Prošle godine, Liverpool je na svom terenu pomalo neočekivano odigrao bez golova sa Portom, ali treba uzeti u obzir da je ta utakmica došla nakon pobjede u gostima od 5:0.