Salihamidžić dovodi igrača od 120 miliona eura

Barcelona i Bajern Minhen postigli su dogovor o posudbi brazilskog fudbalera Filipea Kutinja (Philippe Coutinho), potvrdila su oba kluba. Direktor prvaka Španije Giljermo Amor (Guillermo) izjavio je da bi ofanzivni veznjak trebao do kraja sezone nastupati za njemačkog šampiona.

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidić također je potvrdio ovaj transfer.

- Mi smo u Barceloni i dogovaramo uvjete sa igračem i njegovim agentom. Imamo dobre relacije sa Barcelonom. Ostalo je da definiramo još nekoliko detalja, kao što su potpis ugovora i medicinski pregled - izjavio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.ba.

Kutinjo (27) u Barcu je stigao iz engleskog Liverpula u januaru 2018. godine za odštetu od čak 120 miliona eura plus mogućih 40 miliona bonusa. Međutim, nije se najbolje snašao na Kamp nouu.

Prvobitno je dobio mjesto u veznom redu, da bi ga trener Ernesto Valverde prošle sezone gurnuo u napadački trojac u pokušaju da Brazilac dostigne najbolju formu. Međutim, Kutinjo je često bio u sjeni ostalih igrača i mnogi su sugerirali da se njegov stil i pozicija “sudaraju” sa igrom glavne zvijezde tima Lionela Mesija (Messi).

S druge strane, u Bajernu bi ga trebalo čekati mnogo više prostora nakon što su redove Bavaraca napustili Arjen Roben (Robben) i Frank Riberi (Franck Ribery).