Prošić: San svakog igrača je da obuče nacionalni dres

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivo Krezo, je juče u razgovoru za naš portal otkrio imena igrača koji su se našli na spisku za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Najviše pažnje javnosti privuklo je ime Elmina Prošića, koji se po prvi put u svojoj karijeri našao na reprezentativnom spisku.

Ime ovog Cazinjana nije bilo toliko poznato futsal ljubiteljima u Bosni i Hercegovini sve do prije nekoliko dana, kada je naš portal objavio da je upravo Prošić novi igrač nekadašnjeg bh. prvaka, FC Centar iz Sarajeva.

Ranije u svojoj karijeri je bio član MNK Bubamara iz Cazina, a tokom prošle sezone i u prvom dijelu aktuelne, bio je jedan od ključnih igrača ove ekipe koja se takmiči u Prvoj futsal ligi Federacije BiH.

U razgovoru za naš portal, novopečeni reprezentativac Prošić, pojasnio je kako je došlo do prelaska u Centar, i šta za njega znači igrati u elitnom društvu bh. futsala.

“Pregovori i interesovanje Centra je počelo prije nekog vremena. Ljudi iz sarajevskog kluba su pratili nekoliko naših utakmica, da bi na kraju u kupu moja tadašnja ekipa Bubamara igrala protiv njih, i baš nakon te utakmice je došlo do dogovora da karijeru nastavim kod njih. Spreman sam bio za neki novi izazov, to me najviše privuklo da pređem, a samim tim Centar je najveći i najtrofejniji klub u BiH, pa se sve složilo. Prva liga Federacije BiH je dosta kvalitetna, ali ipak Premijer futsal liga BiH je najviši rang i drago mi je što sam dobio priliku da zaigram u eliti“, rekao je Prošić na početku razgovora za 4plus1.ba

Iako još uvijek nije debitovao u Premijer futsal ligi BiH, Prošiću se ostvario još jedan san, a to je poziv selektora Kreza u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

“Svaki futsal igrač koji radi na sebi i živi za taj sport očekuje poziv u reprezentaciju, pa tako i ja. Naravno, iznenadio sam se, ipak dobiti poziv u reprezentaciju je san svakog igrača i sami vrh karijere, ako se to tako može nazvati. Moj dječački san je ispunjen, a sad je na meni da se trudim i da ga živim“.

Naša reprezentacija se nalazi u grupi sa Švajcarskom, Turskom i Škotskom, a novog igrača FC Centar i debitanta u reprezentaciji smo pitali kakva su njegova očekivanja za predstojeće kvalifikacione mečeve u Zenici.

“Očekivanja su prolazak u narednu fazu kvalifikacija. Mislim da smo dosta kvalitetnija reprezentacija od Švajcarske, Turske i Škotske. Ako dobijem priliku da nastupim, potrudiću se da opravdam poziv selektora i očekivanja od mene“, završio je Elmin Prošić za  4plus1.ba.