Sanjin Prcić briljira u Francuskoj, Prosinečki Pjaniću našao “zamjenu” u Mariboru

Gotovo je sigurno da ćemo protiv Finske igrati bez Miralema Pjanića. Kojeg su sudije, opšte je mišljenje, prestrogo isključili u susretu s Grčkom. Male su šanse da Disciplinski komitet ukine suspenziju. Jedna utakmica najblaža je kazna koja čeka bh. veznjaka.

Robert Prosinečki dao se u potragu za Pjanićevom zamjenom, koji bi mogao zauzeti njegovo mjesto na utakmici s Finskom, u najgorem slučaju i s Italijom.

Bh. selektor trenutno je našao “zamjenu” za Pjanića. Dobio je najbolje preporuke za Dinu Hotića, veznjaka Maribora. Za to vrijeme, u Francuskoj briljira Sanjin Prcić. Koji je nedavno sa Strasabourg osvojio francuski Liga kup. Sanjin se preporodio dolaskom iz Levantea. Na svakoj utakmici dobija najviše ocjene. Bh. internacionalac briljirao je i u Parizu, “kontra” favoriziranog PSG.

Ugledni francuski list “L’ Equipe” piše kako je Prcić moćan i koncentrisan. Kako je najzaslužniji za kreiranje Strasbourgove igre, da svojim kapacitetom diktira ritam utakmice. Sanjin je pravi vođa, koji je donio sigurnost u igri Strasbourga”, piše, između ostalog francuski list za Prcića. I ostali mediji puni su hvale za bh. reprezentativca. Dakle, tako pišu francuski novinari, kako pišue Sportske.ba.

Zanimljivo da je ovaj igrač nekoliko godina u reprezentaciju, a da nikad nije dobio pravu šansu. Pojedini su selektori pozivali “sezonske” igrače, da bi ih negdje udomili, a na klupi su držali Prcića. I ne čudi što smo od 1996. godine samo jednom igrali na velikom takmičenju. Samo u četiri godine Mehmedu Baždareviću su promakli evropsko i svjetsko prvenstvo. Savez je zbog “taktičko- menadžerskih akrobacija” izgubio desetine milione eura.