Sarajevo bolje od Budućnosti: Fanimo odveo bordo tim na megdan Celticu

asd
Aktuelni prvaci BiH fudbaleri Sarajeva večeras su u okviru trećeg pretkola Evropske lige savladali Budućnost iz Podgorice rezultatom 2:1 i tako izborili play-off protiv slavnog Celtica.

U utakmici koja je igrana na Bilinom Polju, Sarajevo je teškom mukom došlo do pobjede i tako će ponovo imati priliku ući u grupnu fazu Evrope lige protiv Celtica.
 
Utakmica je počelo sjajno za našeg predstavnika, obzirom da su izabranici Vinka Marinovića poveli već u 4. minuti kada je jednu odbijenu loptu iskoristio ove sezone sjajni Benjamin Tatar za veliko slavlje domaćih igrača i stručnog štaba.

Nastavilo je Sarajevo sa boljom igrom, a iduću šansu bilježimo u 21. minuti kada je Fanimo probio po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor tima iz Podgorice, ali udarac Tatara brani golman gostiju.

Prvu veliku šansu za Budućnost propustio je Moraitis, koji je ostao sam na nekih 10-ak metara, ali njegov udarac odlazi preko gola golamana Kovačevića.

U 44. minuti vidjeli smo novu šansu za Sarajevo, ali Pejovićev udarac brani golam Budućnosti.
 
I kada su svi očekivali odlazak na odmor s vodstvom Bordo tima, hladan tuš. Igrao se finiš prvog dijela kada je Budućnost došla do izjednačenja, a strijelac nakon lijepe akcije bio je Moraitis.

U drugom dijelu bolja igra gostiju. Naš tim je izgledao pomalo zbunjeno na terenu, što su gosti obilato koristili i u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili Kovačeviću.

Tako je Pejović u 55. minuti sa gol linije spasio čist gol Budućnosti. Samo pet minuta kasnije Dupovac je spasio svoj gol, izbivši loptu u posljednjem trenutku ispred jednog igrača Budućnosti.

Kazna za promašaje stigla je u 67. minuti. Pidro je sjajno centrirao, a na majstorski način Fanimo pogađa za 2:1.

Samo tri minute kasnije moglo je Sarajevo riješiti sve dileme, ali nakon dodavanja Tatara zicer propušta Ahmetović.
 
Otežavajuća okolnost za Bordo tim desila se u 75. minuti kada je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Rahmanović, tako da je Sarajevo posljednjih 20-ak minuta igralo s igračem manje.

I pored toga Sarajevo je moglo do gola u 83. minuti kada se rezervista Handžić odlično oslobodio svog čuvara, ubacio loptu u peterac, a ponovo zicer ne koristi Tatar.

Ostalo je do kraja 2:1 za Sarajevo, koje je tako izborilo play-off i utakmicu protiv slavnog Celtica, koja je podsjećamo na rasporedu iduće sedmice na Bilinom Polju.