Sarajevo i Borac igraju derbi kola

s
Danas na programu tri susreta

Danas se igraju tri susreta 26. kola m:tel Premijer lige BiH, a sve će biti u znaku duela koji na stadionu Asim Ferhatović Hase od 19 sati igraju Sarajevo i Borac.

Bit će to sudar prvog i drugog na tabeli, koje na tabeli dijeli pet bodova. Sarajevo je vodeće s 52 boda, dok je Borac drugi s 47.

Gosti iz Banje Luke na Koševo stižu sa nizom od četiri pobjede i imat će priliku da dodatno zakompliciraju borbu za titulu.

- Na red je došao derbi sa Sarajevom i očekujem dobru utakmicu. Imaju dobar roster i sjajnog trenera Vinka Marinovića. Utakmice uvijek nose neku posebnu draž, očekujem da igrači budu motivirani. Borac treba da odigra dobru utakmicu, cilj je da se predstavimo u najboljem svjetlu. Nemamo šta da izgubimo, posljednjih sezona nismo dobro prolazili na Koševu, ali nas to ne amnestira da pokušamo napraviti pozitivan rezultat - kazao je trener Borca Marko Maksimović.

Sarajevo je u prošlom kolu pretrpjelo poraz na gostovanju kod Veleža u Mostaru (1:0), a dodatni problem za njih su suspenzije Mirka Oremuša i Aleksandra Pejovića.

- Borac ovog proljeća igra dosta dobro, imaju samo jedan poraz protiv Veleža. Te pobjede su ih dovele do druge pozicije. Dobra su ekipa, u dobroj formi, a što se nas tiče, igramo kod kuće na Koševu - imamo prednost domaćeg terena, i nadam se da ćemo uz dobru igru doći do povoljnog rezultata - rekao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

Sarajevo i Borac su ove sezone odigrali dva meča. Sarajevo je u prvom na Koševu slavilo s 4:2, dok je u drugom u Banjoj Luci bilo 2:2.

Prema Mozzart Betu, Sarajevo je favorit u ovom susretu i kvota na njegovu pobjedu je 1.95, dok je na trijumf Borca 3.80.