Sarajevo se rutinski riješilo Banantsa: Čeka se odluka TAS-a

Fudbaleri Sarajeva s ukupnih 5:1 u dvije utakmice protiv armenskog Banantsa apsolvirali su prvu prepreku ove sezone u Evropi.

Nakon pobjede u Jerevanu rezultatom 2:1, izabranici Husrefa Musemića u današnji meč su ušli sa željom da još jedanput savladaju protivnika i obezbijede nastup u drugom kolu takmičenja, što im je i uspjelo.

Golovima Mujakića (31.), Ahmetovića (38.) i Resića (72.) puleni Husrefa Musemića osigurali su novu rundu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U kojoj ih najvjerovatnije čeka Fiorentina.

Tim iz Firence čeka sutrašnju odluku TAS-a o suspenziji Milana iz evropskih takmičenja.

Ukoliko žalba Milana bude uvažena, za što su male šanse, Sarajevo bi onda gostovalo u Bergamu kod Atalante.

U 31. minutu Mujakić nakon ubačaja iz kornera postiže gol za vodstvo Sarajeva, a sedam minuta kasnije Ahmetović snažnim udarcem povećava prednost “bordo” tima na 2:0.

“Čestitam igračima, odigrali smo dobru utakmicu, bili smo pod malom dozom pritiska. Moglo se vidjeti dosta lijepih poteza, generalno možemo biti zadovoljni prikazanim”, kazao je nakon utakmice Husref Musemić, trener Sarajeva.

“Možda je bilo malo iznenađenja u sastavu, mnogi to nisu očekivali, ali sam odlučio da dam priliku mlađim igračima”, dodao je.

Na pitanje o sjajnom nastupu mladih Mujakića i Resića, Musemić kaže:

“Zadovoljan sam njihovim nastupom, na treninzima su se dobro pokazali, vodio sam se time i sigurno da će oni u budućnosti dobiti dosta prilike za igru.”

Treći pogodak za Bordo tim postigao je mladi Ševkija Resić, u svom debiju u dresu Sarajeva, nakon samo dvije minute provedene na terenu. On je u 70. minuti ušao u igru, a već u 72., nakon kontre Sarajeva, postigao lijep pogodak.

Podsjetimo, izabranici Husrefa Musemića u prvom meču u Armeniji kod ekipe Banantsa pobijedili su rezultatom 2:1.

Pogedajte golove sa Koševa…