Sarajlija bi volio FK Sarajevo!

.
Sarajevo će kao šampion BiH i u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Ligu prvaka s tim da će ovaj put imati status nositelja.

 

Žrijeb je na programu 9. augusta, a bit će održan u Nyonu. Među protivnicima koje bi Bordo klub moga izvući nalazi se i podgorička Budućnost.

 

Trener prvaka Crne Gore je Zvezda Milošević. Iskusni stručnjak koji je rođen u Sarajevu ne krije da bi volio igrati protiv bh. šampiona. Otkrio je to u razgovur za srbijanske medije.

 

"Sarajevo ili Crvenu zvezdu. Nema nikakve dileme da bi dueli sa ekipom iz mog rodnog Sarajeva ili Beograda bili medijski izuzetno atraktivni, a uvjeren sam da bi ljubitelji fudbala imali šta da vide i na terenu. Na žalost, mečeve koji slijede će pratiti uz male ekrane jer prisustvo navijača nije dozvoljeno, ali verujem da će i to uskoro proći", rekao je Milošević.

 

Inače, osim Budućnosti Sarajevo od klubova iz regiona može igrati protiv slovenačkog Celja te makedonskog Sileksa. Tu je i albanska Tirana.

Od ranije je poznato da će se u ovoj fazi kvalifikacija igrati samo jedan susret. Sarajevo će svoj meč igrati 18. ili 19. augusta, a da li će biti i domaćin odlučit će žrijeb.