Scena koja najbolja pokazuje ko je i šta Edin Džeko na San Siru!

.
Zauvijek ispisana historija Edin Džeko se pobrinuo da Inter zauvijek ispiše nove stranice Serije A.

S pobjedom od 5:0 nad Salernitanom Inter je postao prvi klub koji je u oba meča uspio pobijediti neku ekipu s tim rezultatom u oba ligaška susreta tokom jedne sezone

Edin Džeko je postigao četvrti i peti gol na meču i upravo se kapiten bh. reprezentacije pobrinuo da Nerazzurri postanu rekorderie prvenstva Italije.

Simone Inzaghi je Džeku iz igre izveo 20-ak minuta prije kraja susreta, a trenuci kada je izlazio najbolje pokazuju šta Dijamant znači navijačima Intera.

 

Praktično svi na tribinama, od 7 do 77 su apladuirali Džeki na sjajnoj partiji koja je značila izlazak iz krize kako za njega tako i za cijelu ekipu.

Džeko je uzvratio aplauzima, a kada je napustio teren uslijedio je i srdačni pozdrav sa trenerom Inzaghijem.

Sa sinoćnja dva gola Sarajlija je stigao do cifre od 12 golova u Seriji A te od 16 u svim takmičenjima te još jednom potvrdio da je njegovo dovođenje puni pogodak.

Inter se sa tri boda protiv Salernitane vratio na prvo mjesto, a naredni izazov za Nerazzurre je gostovanje Liverpoolu u osmini finala Lige prvaka. Nadoknaditi 0:2 na Anifeld Roadu i proći u četvrtfinale će biti jako težak zadatak.