Simeone donio odluku o Diegu Costi

Napadač madridskog Atletica Diego Costa (30) napravio je u posljednje vrijeme niz velikih skandala.

Brazilac sa španskim pasošem je nedavno u derbiju protiv Barcelone isključen nakon psovanja sudiji, a rukovodstvo La Lige ga je kaznilo žestoko i dobio je zabranu nastupa u narednih osam utakmica.

Tako je Costa završio ovu sezonu. Nećemo ga gledati do kraja sezone, ali ni u prvoj utakmici naredne sezone. Nakon ovog skandala jučer je ovaj 30-godišnji fudbaler odbio i trenirati jer mu je klub najavio kaznu zbog crvenog kartona.

Ipak, strasti su se danas smirile. Costa se pojavio na treningu, a trener madridskog tima Diego Simeone je jasno poručio kakve su mu namjere sa kontroverznim napadačem.

"Riješili smo to jučer razgovorom i on je danas trenirao. Nije imao dobru sezonu, povrede su ga mučile, ali za narednu sezonu ne sumnjam da će biti pravi. Uvjeren sam da će tokom predsezone pokazati strast i glad da ispravi što mu se desilo ove sezone", rekao je Simeone.

Zatim je govorio i o tome da li će Costu zadržati u klubu i za narednu sezonu. Postoje priče kako bi on mogao preseliti u Kinu.

"U današnjem fudbalu se ništa ne može garantovati. Igrači uvijek imaju mogućnost da odu. Mi želimo biti u vrhu i zadržati sve igrače i rasti iz sezone u sezonu", rekao je Simeone.

Interesantno je da je Costa odglumio povredu koljena i to je predstavio kao razlog što nije trenirao sa ostatkom ekipe, ali su pretrage pokazale kako nikakva povreda ne postoji.

Ispostavilo se na kraju da je u štrajku zbog najavljene kazne, a očigledno da je sve riješeno i Costa će do kraja sezone trenirati sa ostatkom ekipe.