Siromašni dječak poželio potpisani dres Cityjeve zvijezde, a ono što je uslijedilo oduševilo je svijet

U Čileu su posljednjih sedmica harali požari i brojne porodice ostale su bez krova nad glavom. Među njima i 9-godišnji dječak Camilo.

On je u televizijskom intervjuu poželio potpisani dres golmana  Manchester Cityja i svog sunarodnjaka Claudija Brava, pišu sportske.jutarnji.

Golman je saznao što se tačno dogodilo i odlučio je pomoći. Ne samo malom Camilu nego je dao novac za još tri porodice koje su ostale bez svog doma.

“Intervjuirali su mog unuka nakon što nam je kuću poharala vatra i on je tada rekao da želi dres Claudija Brava”, prepričao je djed Miguel.

Nedugo nakon toga, porodicu su kontaktirali iz kluba i obećali da će poslati potpisani Claudiov dres i novac za novu kuću.
“Bio sam poražen, potpuno potonuo dok Claudio nije uskočio. Stalno sam razmišljao kako ćemo sad napraviti novu kuću, od čega… I onda je došla ova pomoć s neba!”, dodaje djed.U  požarima poginulo je 11 ljudi, a više od 3000 kuća je progutala vatrena stihija. Bravo je zajedno sa suprugom Carlom posjetio jedno devastirano selo u kojem je 1000 kuća izgorjelo, a 6000 ljudi ostalo bez doma.