Šok na Pirinejima: Lopetegui neće voditi Španiju na Mundijalu?

Do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ostao je samo jedan dan, a u centru pažnje nalazi se reprezentacija Španije.

Naime, jučer je objavljeno da će selektor Crvene furije nakon Mudijala napustiti klupu ove selekcije jer će trenersku karijeru nastaviti u Real Madrid. Nakon što je Zinedine Zidane napustio kraljevski klub Florentino Perez se odlučio za Lopeteguija koji je brzo pristao na ponudu Reala.

Ova vijest je šokirala čelnike Fudbalskog saveza Španije koji nisu očekivali da će Lopetegui napustiti ovu selekciju nakon Svjetskog prvenstva jer je tek prije 20 dana produžio ugovor. Lopetegui je sa selekcijom Španije potpisao saradnju do ljeta 2020. godine, ali je poručio da će raskinuti ugovor.

U španskim medijima danas se pojavila nevjerovatna informacija, a to je da Lopetegui možda neće voditi ovaj tim na Mundijalu koji počinje sutra. Navodno, u Savezu su razočarani njegovim potezom koji je protumačen kao izdaja tik pred početak Mundijala.

Ukoliko zaista odluče da odmah prekinu saradnju s novim trenerom Real Madrida onda će bivše prvake svijeta u Rusiji voditi selektor mlade reprezentacije Španije, Albert Celades, a pomoćnik će mu biti Fernando Hierro. Zaista šokantan razvoj situacije za Špance samo dan prije početka SP-a.

Vanredna press konferencija na kojoj će biti predsjednik Saveza Luis Rubiales i Lopetegui najavljena je za danas.