Spalletti: Borba za titulu zavisi od Intera, Pjanić je primjer Juventusovog poslovanja

Interov trener Luciano Spalletti rekao je kako je sustizanje Juventusa "u rukama njegove ekipe", počevši od Derbyja d'Italia, koji se igra u petak od 20:30 sati.

"Juventus će izgubiti samo ako budu mislili kako nas zaustaviti. Mi igramo na pobjedu protiv svakog tima, ali sada vjerujem u više. Ekipa raste i postaje sve kompaktnija. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, ali još uvijek nam nedostaje koncentracije tokom utakmica. Međutim, dobar smo tim u smislu imena i na osnovu toga kako čitamo igru. Moramo misliti kako Juventus nije toliko jak. S moje strane, nema predaje Juventusu", rekao je Spalletti na konferenciji za medije.

Spalleti smatra kako stvari postaju okončane onda kada se prestaješ truditi i kada više nisi uvjeren u svoje kvalitete, a ne onda kada izgubiš utakmicu.

"Na vrhu je veliki jaz i loša vijest je da će sustizanje Juventusa biti izuzetno teško. Ali dobra vijest je da je ovo prvi korak i da je sve u našim rukama. Juventus svake godine kupuje igrače koji prave razliku. Prije tri godine kada sam bio u Romi, Juve je kupio Pjanića koji je bio naš ponajbolji igrač uz De Rossija. Prošle godine smo imali najboljeg beka u ligi Cancela i oni su ga kupili, a doveli su i Higuaina iz Napolija. To su igrači koji ti pomažu u napadačkom smislu. Ove godine su kupili prvaka u liku Cristiana Ronalda", pojasnio je Spalleti Juventusovo poslovanje.

Interov trener je istakao kako u sutrašnjoj utakmici protiv Juventusa neće moći računati na Nainggolana i Dalberta.